2014. február 1., szombat

Sült kacsa ,,Lokše" - burgonyás palacsintával és lila káposztával

Ritkán szokok kacsát csinálni mivel kaptuk így adott volt az alap , de mi legyen a köret , ez volt a nagy kérdés ? Ez a köret szlovák konyha alapja , egyszer már valahol kóstoltam és ott is kacsával kínálták . Kikerestem a neten nagyon egyszerű köret .

Hozzávalók :

1 kacsa , só

Hozzávalók a burgonyás palacsintához :

1kg főtt burgonya , 300g rétes liszt , só , olvasztott kacsa zsír

Hozzávalók :

1 közepes fej lila káposzta , 2 sanykás alma , só , ecet , 100g cukor

A kacsát besózzuk és 2-2,5 óra alatt készre sütjük .

A burgonyát héjába megfőzzük , hagyjuk kihűlni , megpucoljuk  és áttörjük , sodródeszkán a lissztel eggyüt sima tésztává gyúrjuk . kis gombocokká szagatjuk és lisztezett sodródeszkán , sodrófával kör alakúra- serpenyő nagyságúra kisodorjuk . Tiszta serpenyőbe aranybarnára sütjük , mindegyik után kitöröljük szalvettával , hogy ne égjen meg a liszt . A kisűlt burgonya palacsintákat megkenjük a zsírral .

A cukrot karamelizáljuk rátesszük a lereszelt káposztát és az almát , megsózzuk és puhára pároljuk, a legvégén ha kel még ecettel ízesítjük .

                                              Jó étvágyat :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése