2013. november 11., hétfő

Lúdláb torta

Ma van Márton - Martin napja ilyenkor libát kéne enni a néphagyomány szerint és akkor nem leszünk éhesek egész évben . Ma sajnos libát nem tudok sütni , így megoldom édességgel...Receptett egy kedves barátnőm Anna blogján találtam http://bakeann.blogspot.sk/2011/11/ludlab-torta.html
Én 22cm tortaformában sütöttem . 


Hozzávalók a tésztához :

3 ek kakaópor , 5 ek liszt , 5 tojás , 5 ek cukor , 1/2 cs sütőpor , Amaretto vagy mandula aroma

Hozzávalók a krémhez :

300g vaj , 200g  étcsoki , 6ek porcukor , 1cs csokis puding , 3dl tej , 300g magozott meggy-1dl Amaretto

Díszítéshez :

tortabevonó , meggy

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük , beletesszük a lisztett a kakóport és az Amarettot , a tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz . Beleöntjük a masszánkat a sütőpapírral kibélelt tortaformánkba , 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük .

A pudigot hagyományos módon , megcsináljuk , és hagyjuk kihűlni . A szobahőmérsékletű pudinghoz keverjük a szintén szobahőmérsékletű vajat és a vízgőz felett felolvasztott csokit , és sima masszává keverjük.
Egy másik edénybe a kimagozott megyet egy kicsit felfőzzük  az Amarettoval és hagyjuk kihűlni .

A tortalapot kettévágjuk és megtöltjük a krém felével , rárakjuk  a leszűrt meggyet és és erre is kenünk krémet  . !!! De maradjon egy kis krém a torta díszítéséhez is . !!! Egyenletessen rákenjük a torta tetejére a felolvasztott tortabevonót és hagyjuk megdermedni . A torta tetejét díszítjük a krémmel és a meggyszemekkel .
Hagyjuk a hűtőbe egy éjszakán átt pihenni ...

                                         Jó étvágyat .....






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése