2013. november 20., szerda

Diós torta kávés krémmel töltve

Egyik kedvenc tortám , ritkán készítem mert fiam allergiás a dióra , de neki lett Tiramisu , így mindenki boldog volt .

Hozzávalók :

8 tojás , 8 ek porcukor , 4 ek liszt , 6ek darált dió , 1/2 cs sütőpor

A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük  hozzáadjuk a diót a lisztet éa a sütőport és ezzel is jól elkeverjük . A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatossan hozzákeverjük a diós masszánkhoz . 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük süthetjük tortaformában vagy sima tepsin is.  Hagyjuk kihűlni .

A kávés krémhez :

150g vaj , 150 porcukor , 1 tojássárgája , 2 1/2 dl tej , 50g daraliszt , 2 ek kávé , 3ek forró víz

A vajat a cukorral jól kikeverjük  és a tojássárgáját is beledolgozzuk . A tejben elkeverjük a daralisztet és sűrű masszát főzünk belőle hagyjuk hűlni . A kávét leforrázuk a vízzel és ezt is kihűtjük . Amikor mindenb szobahőmérsékletű összekeverjük a vajas masszát a kávét és a sűrű kását . 0s ezzel töltjük meg a már kihűlt diós piskótánkat . Darált dióval megszórjuk a tetejét és az oldalát és fél dióval díszítünk  minden szeletet .


                                                       Jó étvágyat

3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki és biztosan nagyon finom, no meg egyszerű elkészíteni is, de két kérdésem lenne, mi az a daraliszt ? rétesliszt vagy búzadara ?
    A krémnél 2 ek. őrölt szemeskávéport forrázunk le a forró vízzel, vagy instant kávéport, ami tökéletesen felolvad a vízben, az előbbi viszont nem, de akkor abban az esetben szemcsés, ropogós lesz majd a krém igaz? Kérdésem, hogy melyik-melyik ?
    Köszi, mert vinném a receptet:-))))

    VálaszTörlés
  2. Daraliszt- búzadara vagy babadara is lehet , a kávé pedig rendes darált-őrőlt kávéból csinálom én , instantal sem lehet rossz de az más íz , sok sikert hozzá , nagyon finom :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi, most már akkor világos:-))))

    VálaszTörlés