2013. július 14., vasárnap

Karamellás sárgabarackos szelet

Ezt a receptet a Blikk Nők Júliusi számában találtam , de ott dinnyés - epres szelet volt a neve, mivel nálunk már nincs eper , így barackkal helyettesítettem . De így is finom volt .

A karamellás krémhez :

100g kristálycukor , 4dl tejszín

A tésztához :

6db tojás , 6 ek. cukor , 6 ek. sima liszt , 1 cs. sütőpor , 1dl olaj , 1cs. vaníliás cukor , 1,5dl tojáslikőr

Díszítéshez :

sárgabarack vagy bármilyen idényjellegű gyümölcs

A cukrot karamelizzáljuk világosra . Öntsük hozzá a tejszínt óvatossan , és addig forraljuk míg a cukor el nem olvad . A karamellás tejszínt szűrjük le és hagyjuk kihűlni , majd tegyük  1 éjszakára tegyük hűtőbe .
A tésztához a tojássárgáját a cukrokkal  fehéredésig keverjük , majd keverjük bele az olajat , a liszttel elkevert sütőport és keverjük simára a masszát . Egy másik tálkában keverjük kemény habbá a tojásfehérjét óvatossan keverjük a lisztes masszához . Sütőpapírral kibélelt tepsibe símítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig vagy tű próbáig készre sütjük  . A forró tésztára öntjük a tojáslikőrt és hagyjuk teljessen kihűlni . A karamellás tejszínt kemény habbá verjük . A tésztalapot kenjük meg a karamllás tejszínnel , díszítjük a gyümölccsel .
                                               Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése