2013. június 23., vasárnap

Két emelet boldogság

Ez egy nagyon finom süti , egy kicsit több a munka vele , de megéri vele dolgozni .

Hozzávalók a tésztához :

500g sima liszt , 150g margarin , 150g porcukor , 2 tojás , 4 ek. méz , 1/2cs. sütőpor , kevés tej

Hozzávalók a krémhez :

7dl tej , 2 cs vaníliás puding , 2 ek. sima liszt , 250 g vaj , 200g porcukor ,

2dl rum , 2dl tej , 2 cs.gyümölcsös  zselés cukorka / ami kristálycukorral van bevonva - OVO..../ , 2 ek. kakaó , fél csomag babapiskóta  , 1 tábla főzőcsoki

A tészta hozzávalóit jól  összedolgozzuk 3 részre osztjuk , kinyújtjuk és külön-külön a tepsi hátulján aranybarnára sütjük .  200 fokon ez kb 10-12 perc ...
Elkészítjük a krémet . 2 dl tejet külön veszünk a többit felforraljuk , a különvett tejben elkverjük a puding porokat és a lisztett majd a már  forró tejben sűrűre főzzük . Hagyjuk kihűlni . Addig a vajat a cukkorral jól kikverjük , ha teljessen kihűlt a pudingos masszánk akkor jól összekeverjük . A krémet 2 részre osztjuk . Az egyikbe belekeverjük az apróra vágott zseléscukorkát és 1/2 dl rumot . A másik felébe belekeverjük a 2 ek kakaót .
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével erre kerül a rumos tejben áztatott piskóta réteg - összekeverjük a 2dl tejet a maradék rummal ebben mártogasuk a piskótát - majd a piskóta rétegre rákenjük a maradék kakós krémet . Ezt követi a másik lap óvatossan megnyomjuk hogy a krém egyenletesen elosztódjon . Erre kenjük a zselés cukorkás krémet végül rátesszük a 3 lapot is . A tetejére kerül az olvasztott főzőcsoki , így mehet a hűtőbe legalább 1 éjszakára , hogy a mézes lapok megpuhuljanak . Ezután vághatjuk .

                                                                    jó étvágyat .....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése