Hozzávalók a tésztához :
250g sima liszt , 125g vaj , 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez :
100g vaj , 1,5 dl tejszín , 150g cukor , 150g sós mogyoró ,
Hozzávalók a ganache-hoz :
200g főzőcsoki , 2dl tejszín
A lisztet a vajjal és a tojással jól összedolgozzuk és legalább 20 percre hűtőbe tesszük .Utána a 26 cm piteformába nyújtjuk . 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük . Hagyjuk kihűlni . Addig megcsináljuk a tölteléket . Én a cukrot elősször karamelizáltam , hozzátettem a vajat és a tejszínt és addig forraltam , amíg a cukor fel nem olvadt , ekkor hozzáöntjük a sós mogyorót , kicsit hagyjuk hűlni , majd szétterítjük a tésztán . Amíg hűl megcsináljuk a csokimázat . Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a tejszínhabbal .Óvatossan öntsük a ganache-t a karamelre és legalább 3 órára tegyük hűtőbe .
Jó étvágyat ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése