Mivel csak ,,kettecskén" voltunk szombaton , így nem akartam nagy főzést csinálni . Régen csináltam már és a férjem nagyon szereti nem sok munka van vele .
Hozzávalók :
1kg burgonya , 300g házi-füstölt kolbász , 4 tojás , 2dl tejföl , 2 dl tejszín , 200g kemény sajt , só , bors
Keményre főzzünk 3 tojást , amíg fő megpucoljuk a burgonyát és lehúzzuk a kolbászról a bőrt . Egy mélyebb jénaiba belekarikázzuk a burgonya felét erre rákarikázzuk a kolbászt , a tojást és a sajt felét is ráreszeljük , és rákarikázzuk a megmaradt burgonyát . Egy tálba összekeverjük a tejszínt , tejfölt a sót és a borsot és ,, nyakon" öntjük a burgonyát ezzel a masszával . 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 90 pergig sütjük , egy villával megnézzük , hogy a burgonya meg-e puhult . Ha nem akkor még vissza tesszük sülni . Mikor kész kivesszük a sütőből és még a forró burgyonyára ráreszeljük a maradék sajtunkat .Savanyú ubival vagy bármilyen salátával kínáljuk .
Jó étvágyat ....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése