2013. április 25., csütörtök

A ,, CSÜLÖK"

Mivel nálunk főleg HÚS-t HÚS-sal esznek a fiúk és néha kifogyok az ötletekől , ezt az étel elősször Hévíz-Egregy pincesoron ettük , és gondoltam , hogy rendszeresen szerepelni fog nálunk az étlapon . Igaz nekem nincs kemencém de akkor is meg lehet olyan finomra csinálni .

Hozzávalók :
2 csülök , 750g hagyma , 1 kg krumpli , só , bors , 1tk cukor , 1tk pirospaprika , 1ek. simaliszt ,

Én a csülköt olyan puhára főzöm - sós borsos vízbe, hogy jóformán magától lejöjjön a csontról ez kb. 2- 2 1/5 óra . A hagymát megpucolom és cikkekre vágom , olajon megpirítom , kicsit megsózom és hagyom , hogy megpárolodjon fedő alatt . Ha készre párolódott , akkor teszek rá 1 tk cukrot , pirospaprikát , lisztett és felöntöm , azzal a lével amiben főtt a csülök , sokkal jobb íze van , mintha sima vízzel öntenénk fel , ha kell , akkor még megsózom- megízesítem . Közben a krumplit is megtisztítom , karikákra vágom egy tepsibe rakom erre rápakolom a megfőtt csülköt és addig sütöm ,  amíg a krumpli meg nem puhul és a csülök pedig meg nem pirul .Egy tányérra tesszük a krumplit és a csülköt és mellé tesszük a magymás ,,mártást" .
Jó étvágyat .......


1 megjegyzés: