2013. január 30., szerda

Nutellás csavart csiga ,,tunningolva"

Tegnap Barbi -- barbikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/nutellas-csavart-csiga.html megosztotta ezt a receptet . Mindjárt meg tetszett és már volt is rá jelentkező aki elfogyasztja... Mai ebédünk Pacal pörkölt , tudom hogy utána elmegy egy kis édesség , és hogy megoldjam a vacsora vagy a reggeli problémát nekivágtam , mindjárt dupla adagot csináltam , hisz úgy is elfogy .... És lám a végeredmény....
Hozzávalók :

500g liszt , 3dl langyos tej , fél csomag élesztő , 3 tojássárgája , 3 ek olaj , 70 g kristálycukor
Nutella , fahéj , kokusz

Megcsináljuk hagyományossan a kelt tésztát. Élesztőt felfutatjuk egy kis tejben , 1 ek. cukorral . Addig a lisztet , a maradék cukrot , a tojássárgáját és az olajat egy kelesztőtálba élkészítjük . Ha felfutott az élesztőnk akkor hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és a tejjel ruganyos tésztát dagasztunk  . 1 órán át kelesztjük meleg helyen . Ha megkelt , akkor sodródeszkára tesszük és még egyszer átgyúrjuk és kinyújtjuk jó vékonyra .A tészta felét megkenjük nutellával /én itt megszórtam a nutellát fahéjja , de aki szereti a kókuszt azzal is megszórhatja / félbe vágjuk és a nem nutellásat ráhelyezük a nutellás tésztára . Pizzavágóval egyforma csíkokra/cca 2cm/ vágjuk . A csíkokat megcsavarjuk és csiga formába ráhelyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsire . Fél órán át még hagyuk kelni . A sütőt 180 fokra előmelegítjük , mielőtt betesszük a sütőbe a csigákat lekenjük tojássárgájával . Így sütjük cca 15- 20 percig vagy amíg nem kezdenek pirosodni .
Én mindenképp ajánlom a sütőpapírt mert az alja nem ég oda a tepsihez ... ja és nem kell annyit mosogatni :D
Jó kis reggeli...
Jó étvágyat hozzá...


1 megjegyzés: