2012. október 22., hétfő

Töltött burgonyatekercs , szezámmagos csirkemell csíkokkal

Olvastam a Stahl Judit oldalán , hogy a Bonduellel együtt receptversenyt hírdettek . Gondoltam miért ne próbáljam ki . Sokat gondolkoztam  , hogy mégis milyen receptel tudnék esetleg labdába rúgni , de még kivártam , nem akartam elkapkodni a döntést . Pénteken olvasom , hogy még köret és leves receptek ,,nem jöttek ,, ezért esett a választásom erre a receptre .
Hozzávalók :
1kg  burgonya /már megpucolva / ,  1 doboz / 340g/ Bonduelle Gold kukorica , 1 doboz /400g/ Bonduelle Gold rio mix zöldség keverék , 4 evőkanál Majonéz , 6-7 gerezd fokhagyma , 100g eidami sajt / de használhatunk akár füstöltsajtot is / , só , folpack .

A burgonyát  kockára vágjuk és sós vízbe puhára főzzük. Még melegen összetörjük , vagy krumlinyomón áttörjük  , hagyjuk teljessen kihülni . Amíg hűllik a burgonya ,  addig a zöldségeket lecsepegtetjük , és összekevejük a a majonézzel az összezúzott fokhagymával  és a kockákra vágott eidami sajttal, betesszük a hűtőbe .

 Mikor kihült a burgonya  rákanalazzuk a folpackra lenyumkodjuk , teszünk rá még egy folpackot és a kettő között sodrofával szépen egyenletesen eldolgozzok .
Levesszük a felső folpackot és rákanalazzuk a töltelékünket . Feltekerjük mint a piskóta tekercset , és a fóliával jó erősen összeszorítjuk , így tesszük be a hűtőbe .
 A legjobb , ha egy nappal fogyasztás előtt készítjük , kell neki 1 éjszaka hidegen  , hogy az ízek összeérjenek .


Csibemellet hosszában csíkokra vágjuk sózzuk , lisztbe , tojásba , és szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük .De bármilyen húshoz kínálhatjuk

Jó étvágyat hozzá.
 

1 megjegyzés: