Nagyon egyszerű , gyors és a mi a lényeg finom ...... én az alaprecepten egy kicsit változtattam .
Hozzávalók a gesztenyetortához 24 cm tortaformához:
200g háztartási keksz ,100g olvasztott vaj , 20g kakaopor , 500g gesztenyemassza , 300g mascarpone , 2,5dl tejszín , 1 zacskó habfixaló
A háztartási kekszet a ledaráljuk , hozzákeverjük a kakaót és az olvasztott vajat . Ezt a masszát formába nyomkáljuk és beteszük addig a hűtőbe míg elkészítjük a krémet .
A gesztenyét a mascarpóneval jól kikeverjük . A tejszínt kemény habbá verjük és óvatossan hozzákeverjük a gesztenyés krémhez , ízlés szerint lehet bele tenni még egy kis porcukrot is .
A masszát rásímítjuk a kekszes alaponkra és beteszük a hűtőbe .
Hozzávalók a csokiglazúrhoz :
115 ml víz , 145 g porcukor , 48 g kakaópor , 95 ml tejszín , 7 g zselatin (30 ml vízben)
A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg
vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan
kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A
tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután
beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején. Mikor langyos ráöntjük a tortánkra .
Jól kihűltve tálaljuk
Alapötlet a tortára : http://konyhalal.cafeblog.hu/2013/08/28/mascarpones-gesztenyetorta-sutes-nelkul/
a csillogos csokira : http://citromhab.blogspot.sk/2014/02/gesztenyekocka-tukorglazurral.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése