Erről a sütiről többször olvastam de még soha nem kóstoltam . Az osztálykirándulásra küldte az egyik nagymama , nekem nagyon bejött ,de sajnos a fiam nem kóstolhatta meg , mivel allergiás a dióra .Így megígértem neki , hogy elkészítem csak az Ő kedvéért mogyoróból.... ízlet neki :D
Íme a recept :
Tészta :
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk , teszünk bele 6 evőkanál porcukrot , 1 evőkanál étolajat , 2 evőkanál dara lisztet , 2 evőkanál prézlit , fél csomag sütőport - óvatosan összekeverjük , hogy a habot össze ne törjük . Tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát , erre 15 dkg sótlan mogyorót tettem dió helyet /egy kicsit belenyomkáltam a mogyorót/ megsütjük 200 fokon kb 25-30 percig . A meleg tésztát megkenjük 1 üveg mogyorókrémmel.
Krém :
Fél liter tej , 6 tojássárgája , 25 dkg cukor , 1 cs. vaníliás puding , 3 evőkanál sima liszt jól kikeverjük és megfőzzük . Ketté osztjuk az egyik felébe 10dkg olvasztott csokit teszünk , hagyjuk kihülni, majd kihűlés után belekeverünk 20-20 dkg vajat és jól kikeverjük a krémeket.
400 ml tejszín cukor ízlés szerint
Nutellás tésztára rákenjük a sárga krémet , melyet tejben áztatott BEBE keksszel beborítunk . Erre rákenjük a csokis krémet. Tetejére kerül a kemény habbá vert tejszín.Én még reszeltem rá csokit.
Nagyon hamar elfogyott ....