Jó kis vasárnapi süti , Lidl-s újságban találtam
Hozzávalók :
Tészta :
6 tojás , 6 ek pocukor , 3 ek olaj , 6 ek rétesliszt , 1 ek kakaó , 1 cs sütőpor , 100g darált dió/mogyoró
Krém :
4 tojás , 3ek nádcukor , 50ml erős kávé forrázott kávé , 1ek kakaó , 250g szobahőmérsékletű vaj , 500ml tejszín , 2 cs vaníliás cukor
Dístítésre :
50g főzőcsoki
A tojásokat a porcukorral habosra kikeverjük , kanalankét belekeverjük az olajat . Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet , kakaót és a porcukrot . Óvatosan adagonként hozzákeverjük a lisztet a tojásos masszához . A legvégén belekeverjük a dió/mogyorót . Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük .
Amíg sül elkészítjük a krémet . A tojásokat a nádcukorral a kihűlt kávéval és a kakaóval jól kikeverjük . Vízgőz felett állandó kevergetés mellet sűrű krémmé főzzük , hagyjuk kihűlni . A kihűlt krémhez adagonként keverjük a vajat , és legalább 1 órára hűtőbe tesszük , A tejszínhabot a vaníliás cukorral is kemény habbá verjük .
A kihűlt tésztára kenjük a kávés krémet , erre a kemény habbá vert tejszínt . A főzőcsokiból burgonyatisztíó segítségével forgácsokat készítünk s ezzel díszítjük a sütink tetejét.
Jó étvágyat ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése