Egyik kedvenc köretünk lett a hasselbach burgonya most egy kicsit felturbóztam ....
Hozzávalók :
700g karaj , 2 nagy fej vöröshagyma , só , bors , curry , 300ml főzőtejszín
Hozzávalók a hasselbach burgonyához :
1 kg egyforma nagyságú burgonya , só , bacon , füstölt sajt
A karajt felszeleteljük kicsit kikloffoljuk , a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk és rátesszük a husit . Ezt is fehéredésig pirítjuk . Sózzuk borsozzuk és készre főzzük .A legvégén felöntjük a főzőtejszínnel és ízesítjük a curry-vel , és még 5 percig főzzük .
A burgonyát bevagdossuk sózzuk és a résekbe tesszük a bacont és a sajtot , kiolajozott tepsire rakjuk és 200 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük , és a ,, szaftos " karajjal tálaljuk .
Jó étvágyat ......
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése