Hozzávalók kb.24 darabhoz :
A tésztához , 800g liszt , 2 csomag sütőpor , 200g vaj , 2-3 dl tej , 2 tojássárgája , 2 csomag vaníliás cukor , 300g porcukor
A töltelékhez :
3-4 ek baracklekvár , 200g vaj , 300g porcukor , 1 dl rum , 20g kakaó
A tetjéhez :
Ételfesték vagy piros szörp , por + kristálycukor
A tojássárgáját a cukorral és a vajjal kevrejük ki simára . Majd keverjük bele a lisztet és a sütőport a vaníliás cukrot és a tejet .Rugalmas sima tésztává dolgozzuk és hagyjuk 2 órát pihenni . Ezután a tésztából diónyi nagyságú gombócoka formálunk , és sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk , 180 fokra előmelegített sütőbe rózsaszínűre süssük , de nehogy túlsüssük mert akkor nagyon megkeményedik . Ha kihűlt akkor kiskanál segítségéval vágjuk ki a gombócok közepét és gyűjtsük össze a morzsákat egy tálba . Egy másik tálba keverjük ki a vajat a cukorral , majd adjuk hozzá a lekvárt a rumot és a kakaót , jól keverjük ki és dolgozzuk hozzá a morzsát , ezzel a masszával töltsük meg a sütiket és két felet ragasztjunk össze .Az összeragasztott sütiket kenjük átt a szörppel vagy az ételfestékkel és hintsük meg a cukorral . Én ehető levelekkel díszítetem .
Jó étvágyat
Hát igen, ennek nem áll úgy csak neki ripsz-ropsz az ember, fel kell rá készülni lelkileg...;-DD De nálunk is nagy kedvenc, különleges alkalmakra feltétlenül dukál! :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésHát igen ... az biztos hogy ezután többször el fogom készíteni :D
VálaszTörlésEbből a mennyiségből akkor volt mit vájkálnod. Én 40 dkg lisztből készítem, de az sem kis munka!!!! :) A hátam beszakad mire végzek!:( De nagyon szeretjük és igen mutatós!!!! :))
VálaszTörlésNálunk a fiam szereti ... és a gyermekéért az ember a szívét is kiteszi , örülök hogy ízlet :D
VálaszTörlés