Hozzávalók :
cca 2kg bőrös oldalas vagy hasaalja - disznó hús , só , majoranna , bors , fokhagyma
Burgonya
Hozzávalók a hagymamártáshoz :
1 kg hagyma , só , étkezési keményítő
A húst befűszerezzük 200 fokra előmelegített sütőben letakarva legalább 2 órát ,, pároljuk " , ha puha akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük .
A burgonyát megpucol és a lehető legvékonyabban bevagdossuk , kiolajozott tepsire rakjuk , megsózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre és pirosra sütjük .
A hagymát megtisztítjuk és felszeljük . Olajon megdinszteljük , mikor már kapott egykis színt akkor felöntjük annyi vízzel , hogy ellepje . A hagymát puhára pároljuk , ízesítjük és ha kell akkor egy kis vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük .
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése