Náluk is teríttékre került a szilvásgombóc .
Hozzávalók :
1 kg burgonya , 360g rétes liszt , diónyi vaj
20 szem szilva , kristálycukor , fahéj
300g zsemlemorzsa , 4 ek olaj , fahéj , cukor
A burgonyát héjával eggyüt sós vízben előzőnap megfőzzük .
Megpucoljuk a kihűlt burgonyát és krumplinyomón áttöjük . Egy edényben a krumplit a lisztet és a vajat jól összedolgozzuk . Lisztezett deszkán kinyújtjuk és 20 egyforma kockára vágjuk . A szilvát kimagozzuk és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal . Mindeggyik tésztakockára teszünk 1 szilva szemet és gombócot formálunk belőle . Forrásban lévő vízbe rakjuk , és ha feljöttek a víz felszínére még 3 percig főzzük . Addig olajon lepirítjuk a zsemlemorzsát ízesítjük a cukorral és a fahéjjal . A megfőt gombócokat mindjár beleforgatjuk a zsemlemorzsába és tálalhatjuk is .
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése