Nagyon gusztusos kis finomság ... a fiúk imádták :D
Hozzávalók :
150g marcipán , 50 porcukor a nyújtáshoz , zöld ételfesték , 100 g főző csoki
Hozzávalók a puncsos részhez :
2 tojásos piskóta / 2 tojás , 2 ek cukor , 2 ek liszt , 1 kk sütőpor / , 2 ek kakaópor , 2 tk vaníliás cukor , 2 ek cukor , 50g vaj , 3-4 ek rum ,
A piskótát hagyományos módon elkészítjük , megsütjük és ha kihűlt összemorzsoljuk egy tálba . A vajat a cukrokkal , a kakaóval és a rummal jól kikeverjük és hozzáadjuk a piskótamorzsát is , jól kidolgozzuk . Formálható masszát kapjuk belőle . A marcipán masszát beszínezzük és kinyújtjuk . A rumos masszánkból 1-2 cm vastag rudakat formálunk , ráhelyezük a marcipánra és befedjük vele . 5 cs hosszú rudakat vágunk belőle és legalább 1 órára hűtőbe tesszük . Mikor jól kihűlt akkor a felolvasztott csokiba mártogatjuk a végeit és sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk , és visszatesszük a hűtőbe .
Jó étvágyat
Receptet http://ildikokki.blogspot.hu/2013/07/puncsrolad-eredeti-sved-recept.html blogon találtam , köszönet érte .
Már én is tervezem ezt egy ideje, de lehet hogy csak Karácsonyra lesz kész...:))) Bár a színei miatt jól fog illeni az ünnephez. :)
VálaszTörlésNagyo finom , és szerintem is jól mutatna a karácsonyi asztalon , szerintem nálunk is terítéken lessz :D
VálaszTörlés