Egy ki könnyű vasárnapi ebéd :D
Hozzávalók :
Kacsacombok , só
A kacsacombokat jól besózzuk , beletesszük a kacsasütőbe letakarjuk a tetejével és 200 fokra előmelegített sütőbe 1,5 órán átt ,, pároljuk " ha megpuhult levesszük a tetejét és pirosra-ropogosra sütjük .
Hozzávalók az almás káposztához :
1 fej lila káposzta , 3 savanykás alma , cukor , só , ecet , köménymag
Amíg a cukor karamelizálódik a káposztát vékonyra szeljük , és rátesszük a karamelre , sózzuk és megvárjuk amíg levet enged és csak utána keverjük meg . Lereszeljük az almát és hozzátesszük a káposztánkhoz és ízesítjük köménymaggal és hagyjuk készre párolni . Ha megpárolódott akkor ízesítjük még ecettel .
Hozzávalók a burgonyához :
1 kg burgonya , só , 3 nagyobb fej hagyma , kacsazsír
A burgonya amíg fő megpirítjuk a hagymát a kacsazsíron . Ha mindkettő elkészült összekeverjük és tálaljuk .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése