Volt egy kis othoni-papírmunkám , és szerintem a legegyszerűbb kaja munka mellé a sültcsirke , de hogy ne a hagyományos legyen , beütöttem a keresőbe az almát és a csirkét .... ezer meg ezer receptett dobot ki . Mivel bacon is volt a hűtőben ezt hoztam ki belőle ...
Hozzávalók :
5 db egész csirkecomb , 2 nagyobb alma , 300g bacon , só
A csirkcombokat ketté vágjuk , sózzuk és félretesszük . Az almát cikkekre vágjuk . Kiterítünk 1 szelet bacont ráteszünk egy darab csirkecombot , és teszünk mellé 2-3 szelet almát , és feltekerjük , beletesszük egy tepsibe egymás mellé és 200 fokra előmelegített sütőbe 60 percig sütjük alufóliával letakarva , ha letelt az idő akkor levesszük a fóliát és 30 perc alatt készre pirítjuk .
Hozzávalók a hercegnőburgonyához :
1kg burgonya , 120g vaj , 4 db tojássárgája , só
A burgonyát sós vízben megfőzzük , áttörjük , belekeverjük a vajat és a tojássárgáját és jól kikeverjük . Csillagformájú tortadíszítőbe kanalazzuk és kis halmokat nyomunk belőle sütőpapíral kibélelt tepsire . 200 fokra előmelegített sütőben /én grill fokozatra tettem / aranybarnára pirítjuk .
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése