Minden évben kipróbálok valami újdonságot , idén erre az aszpikos tojásra esett a választás . Az a jó ebben a receptben , hogy a fantáziánkra van bízva , hogy mit teszünk bele vagy épp mi van a hűtőben .
Hozzávalók :
10 kimosott - kiszárított tojáshéj ,1cs zselatín / fél liter vízhez / 2 főtt tojás , retek , újhagyma , paprika , snidling , sonka - szalámi ........
A tojás már régebb óta gyűjtöttem , mikor rántottát csináltam , akkor nem ketté törtem a tojás , hanem a tetejére csináltam egy nagyobb lyukat jól kimostam vízzel , és lyukkal lefelé tettem , hogy a víz kifolyon és jól kiszáradjanak .
A hozzávalókat apróra vágjuk és beletesszük a tojáshéjba , a zselatínt a csomagon leírtak szerint elkészítjük és belekanalazzuk az előkészített tojáshéjba . Nekem pont elég volt a fél liter zselatín . Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük . Másnap óvatossan leszedjük a tojáshéjat , és tálaljuk .
Jó étvágyat !
Ügyes voltál!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
VálaszTörlés