Már volt egy neki futásom macaron ügybe , de akkor almás pite lett belőle ... Második nekifutásra SIKER !!!!!
Hozzávalók :
125g darált mandula , 250g porcukor , 125g / 4 db / tojásfehérje , 75g kristály cukor
ha színezni szeretnénk akkor használjunk ételfesték ízlés és igény szerint :D
Csoki krémhez /ganache/ :
150g étcsoki , 1dl tejszín , 35g vaj
A darált mandulához szitáljuk a porcukrot és jól forgassuk össze . Tojásfehérjéket verjük kemény habbá majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot , és addig verjük amíg fényes nem lessz . Óvatossan hozzákeverjük a porcukros mandulánkat . Töltsük nyomózsákba a massánkat , sütőpapírral kibélelet tepsire 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk belőle .
Hagyjuk 30 prig pihenni , majd 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt megsütjük . Hagyjuk kihűlni .
A krémhez a tejszínt felforraljuk majd az összetört csokira öntjük , várunk vele 4-5 percet majd hozzáadjuk a vajat és az egészet összekeverjük . Hagyjuk legalább az egészet egy éjszakát a hűtőbe majd az egészet mixxerrel jól átkeverjük , majd ezzel töltjük meg a macaronokat .
Receptért köszönet a http://bakeann.blogspot.sk/2013/01/macaron-avagy-legegyszerubb-sutemeny.html blog szerzőjének.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése