Egy kis vendégváró falatok , vagy gyermek zsúrra tökéletes ...
Hozzávalók :
Paradicsomos alap
Hozzávalók :
1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj ,
1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só
, bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre
pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan
szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a
cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz
elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor
rákenhetjük a tésztára .
Pizza alap tészta :
Hozzávalók :
300g sima liszt + a sodródeszkára , 21 g élesztő , 1 csapott evőkanál
cukor , 180 ml langyos víz , 1 csapott teáskanál só ,oregánó , 1
evőkanál oliva olaj , + olaj a tepsi kikenéséhez
A lisztet beleszitáljuk egy tálba . A közepébe lyukat csinálunk
beletesszük az élesztőt , a cukrot , a sót és 5 evőkanál langyos vizet .
Villával egy kicsit összkeverjük és letakarva addig hadjuk , amíg az
élesztőnk fel nem fut . Ha az élesztőnk felfutott , akkor hozzáöntjük az
olajat az oregánót és a maradék vízzel rugalmas tésztát gyúrunk . Lisztezet sodródeszkán kinyújtjuk a tésztát és egy pohár segítségével kiszagatjuk a tallérokat és a
kiolajozott tepsire rakjuk .
Megkenjük a paradicsomos alappal a tallérokat erre rakjuk a feltétet
, ami lehet : pizza sonka , kolbász szalonna , gomba , kukorica ,
ananász , sajt..... és még sorolhatnám , mindenki azt tegyen rá amit
otthon szeretnek , csak a sajtot a tetejéről ne felejtsétek el . 230
fokra előmelegített sütőbe 10 percig sütjük , mivel a tészta elég
vékony , azért figyeljünk oda nehogy túlsüljön ...
Jó étvágyat ........
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése