Ezt a receptet a Blikk Nők Júliusi számában találtam , de ott dinnyés - epres szelet volt a neve, mivel nálunk már nincs eper , így barackkal helyettesítettem . De így is finom volt .
A karamellás krémhez :
100g kristálycukor , 4dl tejszín
A tésztához :
6db tojás , 6 ek. cukor , 6 ek. sima liszt , 1 cs. sütőpor , 1dl olaj , 1cs. vaníliás cukor , 1,5dl tojáslikőr
Díszítéshez :
sárgabarack vagy bármilyen idényjellegű gyümölcs
A cukrot karamelizzáljuk világosra . Öntsük hozzá a tejszínt óvatossan , és addig forraljuk míg a cukor el nem olvad . A karamellás tejszínt szűrjük le és hagyjuk kihűlni , majd tegyük 1 éjszakára tegyük hűtőbe .
A tésztához a tojássárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük , majd keverjük bele az olajat , a liszttel elkevert sütőport és keverjük simára a masszát . Egy másik tálkában keverjük kemény habbá a tojásfehérjét óvatossan keverjük a lisztes masszához . Sütőpapírral kibélelt tepsibe símítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig vagy tű próbáig készre sütjük . A forró tésztára öntjük a tojáslikőrt és hagyjuk teljessen kihűlni . A karamellás tejszínt kemény habbá verjük . A tésztalapot kenjük meg a karamllás tejszínnel , díszítjük a gyümölccsel .
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése