Hozzávalók a tésztához :
1 kg meggybefőtt , 250g puha vaj , 180g cukor , csipet só , 6 tojás , 400g sima liszt , 1 cs sütőpor , 4ek. tej , 2 ek kakaó
Hozzávalók a krémhez :
2 zacskó vaníliás puding , 500ml tej , 2 cs. vaníliás cukor 5 ek kristálycukor , 200g puha vaj , 50g porcukor
Csoki a tetejére :
200g étcsoki , 25g vaj
Csepegtessük le a meggyet . A puha vajat keverjük habosra a cukorral . Szórjunk bele egy csipet sót . Adjuk hozzá eggyenként az egész tojásokat , és mindegyikkel keverjük 1/2 percig . Keverjük össze a lisztett a sütőporral , és evőkanalanként keverjük a vajas masszánkhoz . Öntsünk hozzá annyi tejet , hogy a massza lassan lecsússzon a kanálról . A massza felét simítsuk bele a sütőpapírral kibélelt tepsinkbe , a maradék masszánkhoz keverjük a kakaót . Óvatossan simítsuk rá a sárga tésztánkra . A meggyet osszuk el egyenletesen a barna tésztánkon . 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percig vagy tűpróbáig sütjük . Hagyjuk teljessen kihűlni . Addig a pudingot főzzük meg a zacskón leírtak szerint a vaníliás és a kristálycukorral , és hagyjuk kihűlni . Közben a puha vajat keverjük habosra a 50g porcukorral és keverjük össze a már kihűlt pudinggal . A krémet kenjük el egyenletessen a kihűlt tésztán . A csokit olvasztjuk fel vízfürdőbe a vajjal eggyüt . Kicsit hagyjuk hűlni , majd vonjuk be vele a sütinket . Díszítésként húzzunk villával hullámvonalakat a tetejére ....
Jó étvágyat.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése