Hozzávalók 8 db:
3 bögre /2,5dl/ sima liszt 1 cs. élesztő , 2kk. só , 1 ek. cukor , 1-1/2 bögre tej , 1/2 bögre olaj
Főző víz :
szódabikarbóna , víz
Sós máz :
3ek sima liszt , 1ek só , annyi víz míg sűrű massza nem lessz belőle
A fenti hozzávalókat jól dolgozd ki míg nyúlós formázható tésztát nem kapsz . Oszd 8 részre és lisztezett sodódeszkán sodorj belőle ,, kígyókat" majd csinálj belőle perec formát . Sütőpapírral kibélelt tepsire rakd rá . Pihentesd negyed órát . Addig forralj fel vízet egy nagyobb edénybe , ha már forr tegyél bele 1 kk szódabikarbónát . A megkelt pereceket szűrőkanálall egyenként tedd a már forrásban lévő vízbe 20-30 másodpercre , ezután vedd ki és tedd vissza a sütőpapíros tesire . Vastagabb részeknél vagdosd be vízszíntessen .190 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig , 5 perccel azelőt mielőtt kész lenne locsold meg a sós mázzal és süsd készre . Finom ropogossak lesznek...
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése