Hozzávalók a raguhoz :
700g vaddisznócomb , 2 sárgarépa , 1 nagyobb fej hagyma , 3 szelet szalonna , 1ek. pirosparika , 3dl vörösbor , 2 ek. megglekvár , 2 ek. kecsup , só, bors , 1 ek. cukor , 3 friss rozmaring ág
A szalonnát felkockázzuk , és egy lábosba tesszük és olajjal együtt felhevítjük , mikor kisűlt a szallona zsírja hozzá tesszük az apróra vágott hagymát , mikor üveges , akkor hozzáteszzük a kockára vágott húst és az apróra vágott répát , és fehéredésig pirítjuk . Ekkor rátesszük a pirospaprikát megkeverjük és nyakon öntjük a borral , felforraljuk , ha már forr visszaveszzük a lángot , ekkor beletesszük a rozmaring ágakat , a sót a borsot , és gyenge lángon készre főzzük . Kb az utolsó fél órába beletesszük a lekvárt , a cukrot és ha kell kóstolás után még ízesítjük . Ha netalán nagyon elforrná a levét , akkor még egykis borral felönthetjük . Nekem nem kellet besűríteni , mert sűrű leve lett , ha netán híg volna a lé , akkor egy kis sima liszttel és egy kis vízzel ,,behabarjuk".
Hozzávalók a kroketthez :
1 kg burgonya , 1 tojás , 1dl tej , liszt - amennyit felvesz kb 2 bögre , só ,
tojás , zsemlemorzsa , olaj a sütéshez
A burgonyát héjában megfőzzük , megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük . Ha kihűlt , akkor hozzáütjük a tojást , és annyi lisztet adunk hozzá , hogy jól gyúrható tésztát kapjunk . Két tenyerünk között elősször gombócot formálunk és ezután henger formájúvá sodorjuk . A tojást felverjük és elősször ebben forgatjuk meg , és utána mindjárt a zsemlemorzsába tesszük , és úgy forgatjuk , hogy mindenhol legyen rajta a morzsából . Bő forró olajba készre sütjük ....
Jó étvágyat.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése