Nálunk főleg a fiamnál- de úgy mint a gyermekek többségénél nagy sztár a pizza , a spagetti , és a lasagne .Régen is volt pizza így nekiáltam . Nagyon szeretem ezt a receptet , mert nem kell a tésznának órákon átt kelnie , és a feltét pedig változatos lehet ....nem szeretik a fiúk ha vastag a tészta inkább a rajta lévő,, cucc" legyen sok... :D A paradicsomos alapot is én készítem , ahogy mi szeretjük .
Paradicsomos alap
Hozzávalók :
1 közepes fej hagyma , 2 gerezd fokhagyma , 1 evőkanál oliva olaj , 1doboz /425ml/ szeletelt vagy egész paradicsom , 1 evőkanál oregáno , só , bors , cukor ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk . Üvegesre pirítjuk az oliva olajon , hozzáöntjük a a előtte kezünkkel óvatossan szétnyomkált paradicsomot . Hozzáadjuk a fűszereket , a sót , és a cukrot . 20 percig főzzük nem letakart edénybe , hogy a felesleges víz elpárologjon , és elég sűrű masszát kapjunk . Ha kihűlt akkor rákenhetjük a tésztára .
Pizza alap tészta :
Hozzávalók :
300g sima liszt + a sodródeszkára , 21 g élesztő , 1 csapott evőkanál cukor , 180 ml langyos víz , 1 csapott teáskanál só ,oregánó , 1 evőkanál oliva olaj , + olaj a tepsi kikenéséhez
A lisztet beleszitáljuk egy tálba . A közepébe lyukat csinálunk beletesszük az élesztőt , a cukrot , a sót és 5 evőkanál langyos vizet . Villával egy kicsit összkeverjük és letakarva addig hadjuk , amíg az élesztőnk fel nem fut . Ha az élesztőnk felfutott , akkor hozzáöntjük az olajat az oregánót és a maradék vízzel rugalmas tésztát gyúrunk . Két felé osztjuk és cipót formálunk belőle . Lisztezet sodródeszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát és sodrófa segítségével rátesszük a kiolajozott tepsire .
Megkenjük a paradicsomos alappal a tésztánkat és erre rakjuk a feltétet , ami lehet : pizza sonka , kolbász szalonna , gomba , kukorica , ananász , sajt..... és még sorolhatnám , mindenki azt tegyen rá amit otthon szeretnek , csak a sajtot a tetejéről ne felejtsétek el . 230 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percig sütjük , mivel a tészta elég vékony , azért figyeljünk oda nehogy túlsüljön ...
Jó étvágyat.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése