Mégmindíg volt a kamránka egy kis mézeskalács , múltkor csináltam belőle tortát de még mindíg maradt egy kevés . Ezt a receptet Nyamm osztotta meg http://www.nyammm.hu/2013/01/mezeskalacsos-sutinyaloka-cake-pops.html ,így neki vágtam .
Hozzávalók :
400g mézeskalács , 30g puha vaj , 200g mascarpone , 40g porcukor , 1 teáskanál fahéj , 200g étcsoki
Díszítéshez :
szórócukorka , hurkapálcika , nyalókapálcika , hungarocel
A mézeskalácsot ledaráljuk összekeverjük a vajjal , a mascarponéval , a porcukorral , fahéjjal és jól összedolgozzuk úgy , hogy egy tömör jól formálható masszát kapjunk . Tegyük hűtöbe egy fél órára . Addig készítjük elő a hugarocellt , a hurkapálcikát vágjuk egyformákra .
A masszáből egyforma nagyságú golyócskákat formálunk kézzel --- de ne legyenek nagyok mert akkor nem bírja el a pálcika --- mindeggyik golyóba beleszúrunk egy pálcikát és beleszúrjuk a hungarocellbe egymás mellé , és vissza tesszük a hűtűbe .
A csokit gőz fölöt felolvasztjuk és eggyesével belemártogatjuk a nyalókáinkat , megszórjuk ízlés szerint díszcukorkákkal , visszaböködjük a hungarocelbe és vissza tesszük a hűtőbe .
Jó étvágyat....
Nagyon szépeket készítettél és csuda-finom lehet ez a mézeskalács-mascarpone ízvilág! :-P
VálaszTörlésKöszönöm, hogy játszol velem! :)